Restaurant La Deu, situat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, data del 1885. Als inicis era un hostal que obria els caps de setmana i els veïns de les cases de pagès del voltant es trobaven per jugar a cartes i prendre un got de vi verd del raïm que recollien a les artigues del voltant.
A partir del 1910 es van començar a fer àpats, ja tenien obert tota la setmana, les dones de la família portaven l’hostal mentre els homes continuaven les tasques del camp.
L’any 1943 es van començar a fer les Patates d'en Bretxa, patates farcides de carn, conegudes avui com a Patates de La Deu Artesanes.
Va ser als anys 60 quan els homes de la família van deixar la pagesia per dedicar-se exclusivament a la restauració.
El restaurant sempre ha estat regentat per la família Reixach. Avui hi treballen la quarta i quinta generació.
Fan cuina catalana, i estem compromesos, juntament amb altres restaurants de la comarca, amb el Grup Cuina Volcànica.
Per noces i banquets us oferim:
• Àmplies zones ajardinades per fer l’aperitiu o la cerimonia (que de ben segur satisfan les seves expectatives).
• Disposen de menjadors privats per celebrar esdeveniments de forma exclusiva.
• Menú personalitzat segons les necessitats dels clients garantint la màxima qualitat en els nostres productes amb un servei i cuina d’experts professionals.
• Oferim la possibilitat d’allotjar-se en un petit hotel de 12 habitacions, tot dins un marc incomparable (masia del segle XIX).
Especialitats suggerides:
- Graellada de verdures
- Fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada
- Canelons artesans
- Cargols a l’adoba
- Cama secs amb “picadillo” de toro
- Mil fulls de Poma i foie
- Pastís de Verdures amb fons d’espàrrecs verds
- Entier de Foie Caramelitzat
- Peuada a la vinagreta de poma
- Escata volcànica amb flocs de pernil “serrano” i pinyons
- Sinfonia de sensacions (Amanida)
- Cruixent de foie a La Deu (especialitat)
- Vedella amb bolets
- Peus de porc a la cassola
- Carbonada volcànica (carn de vedella guisada amb cervesa i guarnició de bolets)
- Medalló de vedella estofada amb bolets de temporada
- Lluç a la planxa o al forn a l’all cremat
- Rap filets a la romana a la planxa
- Morro de Bacallà Volcànic
- Llobarro salvatge al forn o a la plaxa
- Medalló de rap amb fons de patata trufada i gambes
- Suprema d’Orada salvatge al forn o a la planxa
Horari
De dilluns a dissabte de 10.00 a 24.00
Diumenge de 10.00 a 19.00
Àpats
Menú diari i de cap de setmana.
Preu mig de la carta 25-35€
Plats per a celíacs i vegeterians.
Disponibilitat per banquets i pícnics.
Serveis
Terrassa, Wi-Fi, espai de banquets, aparcament.